Τριήμερο στα Άγραφα

Ασπρόρεμα – Φαράγγι Φτερόρεμμα – Τρύπα Οσκλιανή

Παρασκευή:  Θα ξεκινήσουμε την περιπέτειά μας στα πανέμορφα βουνά των Άγραφων, δυσπρόσιτα και ανέγγιχτα με ιδιαίτερο χαρακτήρα που διαγράφεται ίδιος στο πέρασμα των χρόνων. Αφετηρία από Ιωάννινα στις 16:00 και από Άρτα στις 16:40, μέσω Κομποτίου και γέφυρας Τατάρνας, με οδηγό τον Αγραφιώτη θα πάμε στα Επινιανά, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο Πανόραμα και διανυκτέρευση.

Σάββατο: Πρωινό στο Ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον εγκαταλειμμένο οικισμό Ασπρόρεμα από όπου θα ξεκινήσουμε την κατάβαση στο ομωνυμο φαράγγι, μονοπάτι πανέμορφο που εναλλάσσεται αρκετές φορές (κοίτη-φαράγγι-κτιστό-σκαλιστό) μέχρι τα Επινιανά. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη διάρκειας 6 ωρών, (πάντα έχουμε υπόψιν μας έναν βαθμό δυσκολίας ακόμα σε αυτά τα βουνά και αυτή την εποχή). Επιστροφή στα Επινιανά το απόγευμα, ξεκούραση και όσοι επιθυμούν επίσκεψη στα Άγραφα.

Κυριακή: Θα επισκεφτούμε τις άγνωστες ομορφιές του Αγραφιώτη την τρύπα της Οσκλιανης και το φαράγγι του Φτερορεμματος η αλλιώς Απατη για τους ντόπιους. Η προσέγγιση θα γίνει από την κοίτη με πεζοπορία συνολικά 4 ωρών και αρκετά περάσματα από το ποτάμι, στο Φτερορεμμα θα χρειαστεί να μπούμε στο νερό, οσοι μπουν στο φαράγγι πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, και πετσέτα. Επιστροφή στο χωριό το απόγευμα διάρκεια δραστηριότητας 7 ώρες.

Η εκδρομή στα Άγραφα είναι μια εμπειρία μακριά από τους συνηθισμένους προορισμούς, σε μια περιοχή δυσπρόσιτη και ανέγγιχτη μέχρι πολύ πρόσφατα. Η πεζοπορία θα έχει αρκετά περάσματα από νερό οπότε θα χρειαστεί ανάλογη περιβολή και εφεδρικά παπούτσια που θα βραχούν, επιπλέον θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα μικρό σάκο με τα προσωπικά τους είδη.

Στους συμμετέχοντες, παρέχουμε μπατόν, αδιάβροχο, ελαφρύ σνακ στο μέσο της διαδρομής και ατομική ασφάλιση. Ατομικά ο κάθε ένας πρέπει να έχει την κατάλληλη αθλητική περιβολή, στιβαρά αθλητικά παπούτσια ένα μικρό σάκο και νερό και ότι άλλο ατομικά χρειάζεται (φανέλα, πετσέτα κ.α.).

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν μια εκδρομή υπάρχει πάντα εναλλακτικό πρόγραμμα.

Όλες οι μετακινήσεις και η υποστήριξη γίνεται με δικά μας εξοπλισμένα οχήματα.

Τις εκδρομές μπορούν να ακολουθήσουν και παρέες με δικά τους 4 X 4 κατάλληλα εξοπλισμένα.

Οι εκδηλώσεις θα γίνονται σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδρομή και το κόστος επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6948949789 Παναγιώτης.

Date

Ιούλ 30 2021 - Αυγ 01 2021
Expired!

Time

All Day

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: Ιούλ 30 2021 - Αυγ 01 2021
  • Time: All Day
Category
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.