Όλυμπος – Βάλια Κάλντα

Σάββατο: Στο βουνό των Θεών. Αφετηρία από Ιωάννινα και Μέτσοβο  7.30 με προορισμό το καταφύγιο ανάγκης Χρηστάκη, περίπου στις 11.00 ,από εκεί θα προσεγγίσουμε σκολιό και σκάλα με πεζοπορία περίπου 3.00 ώρες συνολικά και εύκολη διαδρομή ,φαγητό η σνακ σε μαγαζιά της περιοχής και επιστροφή αργά το απόγευμα.

Κυριακή: Θα επισκεφτούμε όλες τις μαγικές εικόνες του πυρήνα και τις Λίμνες Φλέγγα. Θα προσεγγίσουμε το αλπικό κομμάτι του Μαυροβουνίου και το υπέροχο τοπίο με τα κεραυνοβολημένα ρόμπολα και αφού ανεβούμε στην κορυφή και στις λίμνες θα ακολουθήσουμε καθοδικά το μονοπάτι προς τον πυρήνα και το Αρκουδόρεμα, όπου θα μας περιμένουν τα οχήματα μας για να περιπλανηθούμε στην υπόλοιπη κοιλάδα. Διάρκεια δραστηριότητας 10 ώρες (πεζοπορία 5 ώρες). Η εκδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και απαιτεί τη στοιχειώδη φυσική κατάσταση. Για όσους δε θέλουν να κάνουν όλη τη πεζοπορία μπορούν να κάνουν μια μικρή, όση επιθυμούν στο Αρκουδόρεμα ακολουθώντας τα οχήματα. Σε αυτή την περίπτωση είναι κατάλληλη και για παιδιά.

Ετοιμάστε την παρέα σας, οπλιστείτε με διάθεση και κάμερες να αποθανατίσουμε τις εικόνες που απλόχερα μας προσφέρουν τα δύο υπέροχα βουνά μας.

Στους συμμετέχοντες, παρέχουμε μπατόν, αδιάβροχο, ελαφρύ σνακ στο μέσο της διαδρομής και ατομική ασφάλιση. Ατομικά ο κάθε ένας πρέπει να έχει την κατάλληλη αθλητική περιβολή, στιβαρά αθλητικά παπούτσια ένα μικρό σάκο και νερό και ότι άλλο ατομικά χρειάζεται (φανέλα, πετσέτα κ.α.).

Τις εκδρομές μπορούν να ακολουθήσουν και παρέες με δικά τους 4 X 4 κατάλληλα εξοπλισμένα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδρομές στο τηλέφωνο 6948949789 Παναγιώτη

The event is ongoing.

Date

Σεπ 19 2020 - Σεπ 20 2020

Time

All of the day

Local Time

  • Timezone: Europe/Athens
  • Date: Σεπ 19 2020 - Σεπ 20 2020
  • Time: All of the day
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.