Μανιταρογιορτή στη Βάλια Κάλντα

Σαββοτοκύριακο στο ανοιξιάτικο κάλεσμα του δάσους, για να μας δώσει ότι πιο αγνό υπάρχει, μανιτάρια όλων των ειδών και δίνουν την αφορμή να στήσουμε μια ωραία γιορτή στις παρυφές τις Βάλια Κάλντα.

Παρ: Άφιξη και τακτοποίηση σε καταλύματα της περιοχής  (Μέτσοβο)

Σαβ: Θα συλλέξουμε μανιτάρια από τις παρυφές της Βάλια Κάλντα και τα ορεινά του Μετσόβου με έμπειρους οδηγούς. Θα συγκεντρωθούμε σε προκαθορισμένο χώρο, η μετακίνηση το δάσος θα γίνει με δικά μας 4 X 4 αλλά και με αυτοκίνητα που ενδεχομένως θα υπάρχουν στην παρέα μας (πάντα 4 X 4). Θα κινηθούμε στις περιοχές που αυτή την εποχή, μας δίνουν πάντα ικανοποιητική ποσότητα και ποικιλία μανιταριών, αφού  ολοκληρώσουμε την αναζήτηση περίπου στις 14:00 η ώρα, σε μια πανέμορφη γωνιά της Βάλια Κάλντα θα γευτούμε τα μανιτάρια μας από τα χέρια 2 έμπειρων σεφ μέσα στο δάσος σε ένα γεύμα αποκλειστικά βασισμένο στα μανιτάρια. Επιστροφή αργά το απόγευμα στα ξενοδοχεία.

Κυρ: Θα επισκεφτούμε τη βασίλισσα της Άνοιξης Βερλίγκα. Αφού προσεγγίσουμε το χωριό Χαλίκι από το Ανήλιο θα ανεβούμε το Περιστέρι όσο γίνεται κοντά στον προορισμό και με μικρή πεζοπορία στην υπέροχη Βερλίγκα. Συνολική πεζοπορία 1 έως 2 ώρες. Επιστροφή από Δολιανά μονή Τίμιου Σταυρού. Διάρκεια δραστηριότητας 8 ώρες.

Στους συμμετέχοντες, παρέχουμε μπατόν, αδιάβροχο, ελαφρύ σνακ στο μέσο της διαδρομής και ατομική ασφάλιση. Ατομικά ο κάθε ένας πρέπει να έχει την κατάλληλη αθλητική περιβολή, στιβαρά αθλητικά παπούτσια ένα μικρό σάκο και νερό και ότι άλλο ατομικά χρειάζεται (φανέλα, πετσέτα κ.α.).

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν μια εκδρομή υπάρχει πάντα εναλλακτικό πρόγραμμα.

Τις εκδρομές μπορούν να ακολουθήσουν και παρέες με δικά τους 4 X 4 κατάλληλα εξοπλισμένα.

Για όποια άλλη πληροφορία και το κόστος επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6948949789 Παναγιώτης.

Οι εκδηλώσεις θα γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες της νέες καθημερινότητας.

Date

Ιούν 13 2020 - Ιούν 14 2020

Time

All of the day

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: Ιούν 13 2020 - Ιούν 14 2020
  • Time: All of the day
Category
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.