ΚΑΤΑΒΑΣΗ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΣΠΡΟΡΕΜΑ – ΑΓΡΑΦΑ

Παρασκευή:  Θα ξεκινήσουμε την περιπέτειά μας στα πανέμορφα βουνά των Άγραφων, δυσπρόσιτα και ανέγγιχτα με ιδιαίτερο χαρακτήρα που διαγράφεται ίδιος στο πέρασμα των χρόνων. Αφετηρία από Ιωάννινα στις 16:00 και από Άρτα στις 16:40, μέσω Κομποτίου και γέφυρας Τατάρνας, με οδηγό τον Αγραφιώτη θα πάμε στα Επινιανά, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο Πανόραμα και διανυκτέρευση.

Σάββατο: Πρωινό στο Ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον εγκαταλειμμένο οικισμό Ασπρόρεμα από όπου θα ξεκινήσουμε την κατάβαση στο ομώνυμο φαράγγι, μονοπάτι πανέμορφο που εναλλάσσεται αρκετές φορές (κοίτη-φαράγγι-κτιστό-σκαλιστό) μέχρι τα Επινιανά. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη διάρκειας 6 ωρών, (πάντα έχουμε υπόψιν μας έναν βαθμό δυσκολίας ακόμα σε αυτά τα βουνά και αυτή την εποχή). Επιστροφή στα Επινιανά το απόγευμα, ξεκούραση και το απόγευμα επίσκεψη στα Άγραφα

Κυριακή:  Θα προσεγγίσουμε την θεαματική Τρύπα της Οσκλιανής από την κοίτη του Αγραφιώτη. Η διαδρομή είναι εύκολη με ελαφρά πεζοπορία 2 ωρών. Η τρύπα της Οσκλιανής στο φαράγγι του Αγραφιώτη αποτελεί το μικρό Παντα βρεχει των Αγράφων και σχετικά άγνωστο σε πολλοί κόσμο. Πέρας της εκδρομής με επιστροφή στα Ιωάννινα αργά το απόγευμα μέσω Β. Αγράφων και Αργηθέας.

Η εκδρομή στα Άγραφα είναι μια εμπειρία μακριά από τους συνηθισμένους προορισμούς, σε μια περιοχή δυσπρόσιτη και ανέγγιχτη μέχρι πολύ πρόσφατα. Η πεζοπορία θα έχει αρκετά περάσματα από νερό οπότε θα χρειαστεί ανάλογη περιβολή και εφεδρικά παπούτσια που θα βραχούν, επιπλέον θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα μικρό σάκο με τα προσωπικά τους είδη. Στους συμμετέχοντες παρέχουμε μπατόν, αδιάβροχο, ελαφρύ σνακ  και τσιπουράκι στο μέσο της διαδρομής και ατομική ασφάλιση.  Στην εκδρομή μπορούν να συμμετέχουν και φίλοι με δικά τους αυτοκίνητα 4 X 4.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδρομή και το κόστος επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6948949789 Παναγιώτης.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

Σεπ 26 2020 - Σεπ 27 2020

Time

All of the day

Local Time

 • Timezone: Europe/Chisinau
 • Date: Σεπ 26 2020 - Σεπ 27 2020
 • Time: All of the day
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.