Γιορτή Μανιταριών στη Βάλια Κάλντα , Λίμνες Φλέγγα

Τέλη Οκτώβρη , το μεγάλο κάλεσμα του δάσους, για να μας δώσει ότι πιο αγνό υπάρχει, μανιτάρια όλων των ειδών και δίνουν την αφορμή να στήσουμε μια ωραία γιορτή στις παρυφές τις Βάλια Κάλντα.

Παρ: Άφιξη και τακτοποίηση σε καταλύματα της περιοχής  (Μέτσοβο – Κρανιά – Μηλιά)

Σαβ: Θα συλλέξουμε μανιτάρια από τις παρυφές της Βάλια Κάλντα και τα ορεινά του Μετσόβου με έμπειρους οδηγούς. Θα συγκεντρωθούμε σε προκαθορισμένο χώρο, η μετακίνηση το δάσος θα γίνει με δικά μας 4 X 4 αλλά και με αυτοκίνητα που ενδεχομένως θα υπάρχουν στην παρέα μας (πάντα 4 X 4). Θα κινηθούμε στις περιοχές που αυτή την εποχή, μας δίνουν πάντα ικανοποιητική ποσότητα και ποικιλία μανιταριών και θα ολοκληρώσουμε την αναζήτηση (περίπου στις 2 η ώρα). Θα συγκεντρωθούμε σε προκαθορισμένο χώρο όπου θα μας μαγειρέψουν 2 chef τα μανιτάρια με διαφορετικούς τρόπους, σε ένα ταξίδι γεύσεων μανιταριών.

Κυρ: Θα επισκεφτούμε όλες τις μαγικές εικόνες του πυρήνα και τις Λίμνες Φλέγγα. Θα προσεγγίσουμε το αλπικό κομμάτι του Μαυροβουνίου και το υπέροχο τοπίο με τα κεραυνοβολημένα ρόμπολα και αφού ανεβούμε στην κορυφή και στις λίμνες θα ακολουθήσουμε καθοδικά το μονοπάτι προς τον πυρήνα και το Αρκουδόρεμα, όπου θα μας περιμένουν τα οχήματα μας για να περιπλανηθούμε στην υπόλοιπη κοιλάδα. Διάρκεια δραστηριότητας 10 ώρες (πεζοπορία 7 ώρες). Η εκδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και απαιτεί τη στοιχειώδη φυσική κατάσταση. Για όσους δε θέλουν να κάνουν όλη τη πεζοπορία μπορούν να κάνουν μια μικρή, όση επιθυμούν στο Αρκουδόρεμα ακολουθώντας τα οχήματα. Σε αυτή την περίπτωση είναι κατάλληλη και για παιδιά.

Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί μας για τη διανομή ή να τακτοποιήσουν μόνοι τους στα ξενοδοχεία – καταλύματα της περιοχής.

Για τους συμμετέχοντες που είναι από διαφορετικές περιοχές εξυπηρετεί η διανυκτέρευση να γίνει σε ξενοδοχεία του Μετσόβου.

Στους συμμετέχοντες, παρέχουμε μπατόν, αδιάβροχο, ελαφρύ σνακ στο μέσο της διαδρομής και ατομική ασφάλιση. Ατομικά ο κάθε ένας πρέπει να έχει την κατάλληλη αθλητική περιβολή, στιβαρά αθλητικά παπούτσια ένα μικρό σάκο και νερό και ότι άλλο ατομικά χρειάζεται (φανέλα, πετσέτα κ.α.).

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν μια εκδρομή υπάρχει πάντα εναλλακτικό πρόγραμμα.

Όλες οι μετακινήσεις και η υποστήριξη γίνεται με δικά μας εξοπλισμένα οχήματα.

Τις εκδρομές μπορούν να ακολουθήσουν και παρέες με δικά τους 4 X 4 κατάλληλα εξοπλισμένα.

Για όποια άλλη πληροφορία και το κόστος επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6948949789 Παναγιώτης.

Οι εκδηλώσεις θα γίνονται σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

Οκτ 23 - 24 2021

Time

All Day

Local Time

 • Timezone: Europe/Athens
 • Date: Οκτ 23 - 24 2021
 • Time: All Day
Category
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.