Ανοιξιάτικες αποδράσεις στη Βάλια Κάλντα και στη Δρακολίμνη Βερλίγκα

Άφιξη την Παρασκευή σε ξενώνες της περιοχής (Μέτσοβο και γύρω περιοχές)

Σάββατο: Θα επισκεφτούμε όλες τις μαγικές εικόνες του πυρήνα και τις Λίμνες Φλέγγα. Θα προσεγγίσουμε το αλπικό κομμάτι του Μαυροβουνίου και το υπέροχο τοπίο με τα κεραυνοβολημένα ρόμπολα και αφού ανεβούμε στην κορυφή και στις λίμνες θα ακολουθήσουμε καθοδικά το μονοπάτι προς τον πυρήνα και το Αρκουδόρεμα, όπου θα μας περιμένουν τα οχήματα μας για να περιπλανηθούμε στην υπόλοιπη κοιλάδα. Διάρκεια δραστηριότητας 8 ώρες (πεζοπορία 4 ώρες). Η εκδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και απαιτεί τη στοιχειώδη φυσική κατάσταση. Για όσους δε θέλουν να κάνουν όλη τη πεζοπορία μπορούν να κάνουν μια μικρή, όση επιθυμούν στο Αρκουδόρεμα ακολουθώντας τα οχήματα. Σε αυτή την περίπτωση είναι κατάλληλη και για παιδιά.

Κυριακή: Στις ομορφιές του Ασπροπόταμου, θα επισκεφτούμε τη βασίλισσα της Άνοιξης Βερλίγκα. Αφού προσεγγίσουμε το χωριό Χαλίκι από το Ανήλιο θα ανεβούμε το Περιστέρι όσο γίνεται κοντά στον προορισμό και με μικρή πεζοπορία στην υπέροχη Βερλίγκα. Συνολική πεζοπορία 1 έως 2 ώρες. Επιστροφή από Δολιανά μονή Τίμιου Σταυρού. Διάρκεια δραστηριότητας 8 ώρες.

Η διαμονή θα γίνει σε ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής (Μέτσοβο – Κρανιά) και την αναλαμβάνετε εσείς.

Στους συμμετέχοντες, παρέχουμε μπατόν, αδιάβροχο, ελαφρύ σνακ στο μέσο της διαδρομής και ατομική ασφάλιση. Ατομικά ο κάθε ένας πρέπει να έχει την κατάλληλη αθλητική περιβολή, στιβαρά αθλητικά παπούτσια ένα μικρό σάκο και νερό και ότι άλλο ατομικά χρειάζεται (φανέλα, πετσέτα κ.α.).

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν μια εκδρομή υπάρχει πάντα εναλλακτικό πρόγραμμα.

Τις εκδρομές μπορούν να ακολουθήσουν και παρέες με δικά τους 4 X 4 κατάλληλα εξοπλισμένα.

Για όποια άλλη πληροφορία, για τη διαμονή  και το κόστος επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6948949789 Παναγιώτης.

Date

Απρ 25 2020 - Απρ 26 2020

Time

All of the day

Local Time

  • Timezone: Europe/Prague
  • Date: Απρ 25 2020 - Απρ 26 2020
  • Time: All of the day
Category
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.