ΑΓΡΑΦΑ

Η επίσκεψη στα Άγραφα είναι από μόνη της μια περιπέτεια. Από όποια περιοχή και να τα προσεγγίσεις η θέα των πυκνών και απότομων κορυφών σε προϊδεάζει για το δύσκολο τής μετακίνησης.

Η εκδρομή αυτή προϋποθέτει μια έως δύο διανυκτερεύσεις στην περιοχή για να επισκεφθούμε τα κυριότερα αξιοθέατα. Οι επιλογές είναι λίγες αλλά πανέμορφες. Όμορφοι ξενώνες (το Πανόραμα) και απλή αλλά απίστευτα νόστιμη κουζίνα.

 

Από εδώ ξεκινάμε για να προσεγγίσουμε το απίστευτο φαράγγι τού Ασπρορέματος, η διαδρομή αποτελείται από 3-6 ώρες πεζοπορία μέσα από δύσκολα μονοπάτια λαξευμένα στο βουνό, από περάσματα και κολύμπι στο ποτάμι, καταρράκτες και πυκνά δασωμένα περάσματα. Το ασπρόρεμα συνιστάται για αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν την άγρια ομορφιά των Αγράφων.

Αντίθετα πολύ λιγότερο χρόνο χρειαζόμαστε για να πάμε στο μικρό Πανταβρέχει των Αγράφων, την τρύπα τής Όσκλιανης που την συναντάμε μετά από 1,5 ώρα πεζοπορίας από τα Επινιανά.

 

Μπορούμε να προσαρμόσουμε την εκδρομή ώστε να επισκεφθούμε και όποιο άλλο αξιοθέατο.

Η επιστροφή μας μπορεί να γίνει και από την λίμνη Πλαστήρα, μπορούμε να χαρούμε τις ομορφιές της ταξιδεύοντας περιφερειακά για το μεγαλύτερο κομμάτι της. Τα Άγραφα είναι δύσκολο να τα καλύψεις με μία εκδρομή μιάς έως δύο ημερών αλλά ας δούμε τα καλύτερά της και να αφήσουμε τα υπόλοιπα για ένα ακόμη ταξίδι!